domingo, 20 de octubre de 2013
Exposició al Museu de la Rajoleria. INGRÁVIDO Mar Domínguez. Del 25 d'octubre al 12 de novembre.
INGRÁVIDO Mar Domínguez. Del 25 d'octubre al 12 de novembre.
INGRÁVIDO
Mar Domínguez
Inauguració divendres 25 d'octubre a les 20 hores
Museu de la Rajoleria. Paiporta
Ingrávido és una instal·lació multimedia que utilitza la fotografia i el vídeo com a mitjans per a desenvolupar un relat, que continua la mateixa línia discursiva del projecte que la precedeix, que vam anomenar Inspira.
Ingrávido és un projecte nascut de la investigació en un entorn ideal pera l'analisi i l'expressió artística: -l'aigua-.
A l'espai aquàtic, el cos perd els efectes de la gravetat i flota lliure com -les meduses-, éssers extraterrestres i ingràvids, composats quasi exclusivament d'aigua, una aigua que batega i s'hi fon en harmonia perfecta amb
ella mateixa. També el cos humà adult és constituït en gran mesura per aigua, en una quantitat que va minvant a mida que envellim. El percentatge més alt d'aigua en el cos el tenim quan acabem d'arribar al món, quan ens separem de la nostra existència anterior amb la primera inspiració; per la qual cosa no sembla estrany que aquest fluid essencial i font de vida esdevinga l'espai ideal on retornar després d'haver abandonat aquell llunya líquid amniòtic que ens embolicava i ens permetia flotar ingràvids abans de nàixer. Després del naixement la nostra respiració necessita els pulmons, pero és possible que el nostre ambient natural siga un món subaquàtic en el qualla inspiració nostra no siga d'aire, sinó d'aigua.
Mar Domínguez
www.mardomínguez.com
Aquella olor que tenia el teu cos ...
No era l'olor deis cossos que es perfumen.
Era una olor com d'aigua, elemental,
era una olor -ni tan sois era olorde
netedat i pulcra intimitat,
una tendral netedat com de brossa
fonamental, primordial, primera.
Abans de fer l'amor jo perseguia
a cada pam, damunt la teua pell,
la fascinant arrel d'aquella olor
que, molt golut, secretament m'atreia
fins a arribar el moment del vertigen;
i com aquell qui es llenya a una cisterna
o com aquell que adelerat es dutxa
queia damunt el teu cos amadíssim
o te'm posava damunt el meu cos,
car el teu cos, molt sovint, em cobria
comuna brossa, una pluja, propici.
No era l'amor, i era més que l'amor.
Era un amor de forestal origen,
era un amor com quan plou a la selva,
era un amor, tel-lúrica fondaria,
fins arribar al principi deis arbres.
Vicent Andrés Estellés ( Les acaballes de Catul)
Llegiu l'estimat poeta de l'associació El Barranc i de tots els valencians; homenatgem-lo una volta més abans que no acabe l'any Estellés; submergim-nos en l'aigua dels seus versos igual com Mar Domínguez ens vol retornar a l'aigua primera de l'úter matern. Viure la vida, com el poeta, com !'artista que presentem en aquesta exposició, és inundar-nos d'aigua, cobrir-nos els sentits d'aigua, decidits. Respirar aigua.
L'associació el Barranc ho fa des de l'inici de la seua singladura: ens he m llanc;;:at a la cisterna, a l'aigua profunda de la terra que ens acull; ens hem dutxat adeleradament amb l'olor i la fragancia de cada manifestació vital i artística; ens hi hem amarat contents; ens han banyat moltes pluges. 1 volem que plaga encara; que plaga molt i bé, "que la pluja caigui a poc a poc en els sembrats" com va escriure Espriu; que l'aigua fresca esdevinga una saó fertil i renovadora en aquesta terra nostra castigada per una sequera i una podridura que no mereixem. Aigua clara. Ens cal una aigua clara.
Associació cultural El Barranc. 2013. Any Estellés. Any Espriu.
Eixida boletaire al Mas de Roncales 9 i 10 de novembre
9 i 10 de novembre.
Dissabte 9.
Eixida des de Paiporta (cantó de carrer Garbí) amb vehicles propis a les 8.00 hores, per arribar a Puertomingalvo a l’hora d’esmorzar (cap a les 10.30 hores).
Després d’esmorzar (cadascú es durà el seua entrepà o equivalent i la seua beguda), farem la primera recerca de bolets per zones properes que han sigut exitoses en anys anteriors.
Dinar de picnic.
Segona recerca de bolets per altra zona propera.
Quan es cansem acudim a la Masia Roncales per fer una picaeta (que haurem de dur nosaltres, ja anirem concretant la intendència. No està inclòs en el servei que ofereixen al Mas) i després sopar (INCLÒS).
Diumenge 10
Desdejuni (INCLÒS)
Eixida boletaire des de el mateix Mas. Tornada per a dinar (INCLÒS)
Dinar i tornada.
Cal dur:
Esmorzar i dinar per al dissabte.
Comestibles d’oferiment comunitari per fer una picaeta quan arribem el dissabte al Mas i abans del dinar del diumenge. Si el temps en acompanya resulta molt agradable.
Cistella i navaixa.
Roba i calcer adient per a caminar per la muntanya. Sempre es recomanable un bastó per la recerca de bolets i per ajudar-se en la marxa i no oblideu la càmera de fotografia.
Coordinen l'activitat: Simó i Àngels.
El preu seria de 45 €/persona (dinar, desdejuni i sopar) per als
socis i sòcies i 55 €/persona per a la resta.
Per fer la reserva cal ingrés al compte 3159 0029 31 2152501314 amb el vostre nom i enviar un correu de confirmació a elbarranc@elbarranc.net abans del dia 24 d'octubre.
Moción de Esquerra Unida de Paiporta para demandar explicación a la Conselleria de Educación
EU de Paiporta insta al Ayuntamiento a demandar una explicación a la Conselleria de Educación por no construir el CEIP Rosa Serrano pese a haber recibido financiación europea para este fin
La moción se presenta por urgencia porque solicita al Ayuntamiento que contribuya a subsanar ahora los problemas existentes en las instalaciones de los actuales barracones, antes de que comiencen las clases del curso 2013-2014
Paiporta, 23 de julio 2013
La semana pasada, a instancias del grupo municipal de Esquerra Unida, la diputada y coordinadora de EUPV Marga Sanz y el colectivo de EU de Paiporta mantuvieron una reunión de trabajo con miembros del consejo escolar del CEIP Rosa Serrano, a fin de valorar la situación actual de los barracones y los obstáculos existentes para la construcción de este centro público, pendiente desde hace varios años.
Porque hasta ahora la mayoría del alumnado de este colegio, antes llamado CP. Nº6, desde el año 2006, cuando empezaron su escolarización, han estado deambulando de centro en centro y de solar en solar, hasta ser ubicados de manera atemporal en los actuales barracones que, además, presentan amplias deficiencias y desperfectos. Pero la gestión que viene haciendo el Ayuntamiento para resolver este problema, de indudable urgencia e importancia para el pueblo de Paiporta, ha sido poco más que limitarse a hacer propaganda en los medios sobre la inmediata construcción del centro, sin que hasta el momento se haya puesto ni un ladrillo (ver los Boletines de información Municipal de agosto del 2009, abril del 2010 y enero del 2012).
Con la moción que ahora presenta Esquerra Unida lo que se persigue es una clarificación y compromiso concretos de la Conselleria, máxime teniendo en cuenta que según todo apunta los fondos europeos necesarios sí que se les transfirieron en tiempo y forma hace años.
Maria Jose Lianes, concejala portavoz de EU en el Ayuntamiento de Paiporta afirma:”En EU estamos hartas/os de tanta palabrería, mentiras y falta de acción por parte de la Conselleria y del equipo de gobierno del PP. Exigimos responsabilidades, claridad, que todo el mundo sepa por qué la Conselleria incumple el compromiso con la comunidad educativa del municipio, además de con el alumnado y sus familias , pero sobre todo nuestro objetivo es único: acabar ya con los barracones, y que mientras esto sucede al menos se cumplan en los mismos unos mínimos de calidad y habitabilidad. Por eso presentamos esta moción en el Ayuntamiento, en paralelo con las gestiones en las Cortes Valencianas que se ha comprometido a hacer la Diputada y Coordinadora de EUPV, Marga Sanz”.
Marga Sanz visita los barracones del CEIP Rosa Serrano de Paiporta
La Coordinadora de EUPV y síndica del Grupo de Esquerra Unida en las Cortes Valencianas exigirá responsabilidades en la Generalitat Velenciana y que se esclarezca el destino de los fondos europeos para la financiación de 435 construcciones escolares.
Marga Sanz, coordinadora general de Esquerra Unida del País Valencià, visitó el pasado miércoles día 17 las instalaciones del CEIP Rosa Serrano de Paiporta, con el objeto de tener, en primera persona, la información sobre la precaria situación en la que los aproximadamente 200 niños y niñas están recibiendo enseñanza y los deficientes medios con los que el profesorado de este centro tiene que desarrollar su labor.
En la visita fue recibida por la representación de la directiva de la AMPA del centro y por la jefa de estudios del mismo, con quienes recorrió las instalaciones y se percató del insuficiente espacio y las condiciones indignas para el desarrollo de las distintas actividades educativas; de las condiciones ambientales irregulares: de temperatura (por exceso y por defecto), acústicas, lumínicas, vibraciones, etc.. De las deficientes medidas de seguridad y evacuación, entre otros aspectos. Así como de la carencia de instalaciones básicas: un gimnasio, una aula de informática, una biblioteca, etc.
Recordemos que la mayoría de los alumnos de este colegio, antes llamado CP. Nº6, desde el año 2006 han estado deambulando, desde su etapa infantil, de centro en centro y de solar en solar, hasta ser ubicados de manera atemporal en estos barracones en los que se encuentran desde 2008.
Han sido ya demasiados los engaños, en forma de anuncio del comienzo inminente de las obras del nuevo colegio: BIM de agosto de 2009; BIM de abril 2010, BIM de enero 2012. Toda la comunidad educativa de Paiporta, solidariamente ha salido a la calle en numerosas ocasiones para reivindicar una enseñanza digna, en lo referente a esta situación.
Pero la cosa no queda ahí, somos conocedores que en el año 2006 el Banco Europeo de Inversiones (BEI) aprobó la cofinanciación del programa de la Generalitat “Crea Escola”. En él estaba incluida la construcción del CEIP Rosa Serrano. Dichos fondos ya se transfirieron a la Generalitat Valenciana. Después de 7 años de no poner un ladrillo. ¿Dónde están dichos fondos?; ¿Qué ha hecho la Generalitat con ellos?. Es por ello que EUPV ha elevado al parlamento Europeo, a través de su eurodiputado Willy Meyer, una pregunta en este sentido.
En la misma dirección, Marga Sanz, portavoz de EUPV en las Cortes Valencianas, señaló que: “en abril pasado, planteé en las Cortes una iniciativa exigiendo la clarificación de los incumplimientos de la Consellería en materia de construcción de centros escolares, dentro del programa “Crea Escola”, puesto que, según nuestras noticias el BEI ya había transferido ese dinero a la Generalitat y sin embargo siguen sin construirse los centros prometidos...”
El grupo municipal de EUPV en el ayuntamiento de Paiporta presentará una moción en el pleno para preguntar a la Consellera de Educación, por qué no se ha construido el CEIP Rosa Serrano, si estaba incluido dentro del programa “Crea Escola”, financiado con fondos europeos y exigirá su inminente licitación y el plazo concreto de la ejecución de la obra.
CONGRESO LOCAL DEL PP DE PAIPORTA
Según el portavoz de Independientes por Paiporta, Andrés Santo, el alcalde y presidente local del PP de Paiporta ha cocinado a su gusto, es decir, sin la presencia de los críticos con su gestión, el congreso local del Partido Popular celebrado el pasado viernes 26 de abril. En esa misma tarde recibió numerosas quejas de militantes y afiliados del PP de Paiporta por lo que todo apunta que se celebró un congreso local a la "búlgara" y con la ausencia de militantes y afiliados históricos y muy críticos con Ibor, que al parecer no fueron convocados por carta, ni por otro medio alguno. En palabras de Andrés Santo, “parece que Venezuela y Paiporta no son tan diferentes, ni están tan lejos la una de la otra”. Y lo peor de todo -afirma el portavoz de Independientes por Paiporta- es que el propio secretario general del PPCV, Serafín Castellano, estaba presente avalando el “cambalache” de congreso organizado por Ibor y sus amigos. Es curioso ver como el último congreso local del PP de Paiporta fue celebrado el 26 de febrero de 2010 en el Auditorio Municipal, con la asistencia de más de 300 personas que llenaban el salón principal y con la presencia de los dirigentes populares Juan Cotino, Rafael Blasco y Paula Sánchez de León, así como de la entonces alcaldesa de Torrent, Mª José Catalá. Ahora, tres años después ha sido en la pequeña nueva sede local del PP y con la presencia de menos de 40 personas. Es decir, a todas luces no cuadran las cuentas de afiliados de entonces con los de ahora en el partido que gobierna Paiporta, y antes o estaban hinchadas las cifras o ahora no queda casi nadie en el PP, o se sabía que iba a haber tan poca asistencia por alguna razón que solo ellos conocían. Todo nos parece –según apunta Andrés Santo- a que Vicente Ibor sospechaba que había intención entre muchos afiliados del PP de votar en blanco a su candidatura y que este rechazo podía alcanzar hasta un 25% de papeletas en blanco, lo que seria un fuerte varapalo para sus aspiraciones políticas -no escondidas- en un futuro político en Valencia. Para el portavoz de Independientes por Paiporta, Andrés Santo, todo esto es una farsa, un montaje, un chanchullo de congreso en el que ni había democracia, ni había libertad, allí solo había que clientelismo y amiguismo, porque todo es una gran mentira, aquí todo son fotos y venta de humo. Los buenos militantes y afiliados del PP deberían tomar nota e impugnar el congreso local, afirma con rotundidad Andrés Santo, aunque se entiende el temor que pueden tener a posibles represalias si dan un paso hostil frente a Ibor y los suyos. Por ultimo, Andrés Santo dice que Independientes por Paiporta tiene abiertas sus puertas a toda la buena gente que hay en el PP y que han sido engañados por Ibor y los que le siguen para poder disfrutar de privilegios, prebendas y sueldos. Yo me comprometo –afirma Andrés Santo- a poner fin a esta situación si en el 2015 tenemos la llave del gobierno local, liberando a este pueblo y al propio PP de Paiporta de esta casta política podrida y parasitaria que tenemos instalada y que se han creído ser los señoritos aburguesados de un cortijo andaluz.
Noticias de Paiporta retoma de nuevo su actividad
Noticias de Paiporta retoma de nuevo su actividad tras un periodo convulso en lo laboral y personal. Vamos a proceder a la actualización de noticias y convocatorias, aunque hayan pasado de actualidad. Disculpen las molestias.
Saludos
lunes, 1 de abril de 2013
Excursió a Algemesí. Diumenge 14 abril
Visita i dinar a Algemesí
Diumenge 14 d'abril 2013
Eixirem des de davant de l'Auditori a les 9 en cotxes a Alfafar per anar en tren.
Començarem la visita a les 10 del matí.
Visita guiada per Lluís Escartí
Acabada la visita del poble farem a peu una xicoteta excursió (3 quilòmetres) on dinarem una paella feta per integrants de la Moixeranga en un xalet que va ser de Teodoro Llorente.
Després de dinar tornem a peu i agafarem el tren per tornar a Paiporta.
Preu de socis/sòcies 10 euros
Preu de no socis/sòcies 12 euros
Per fer la reserva cal ingrés al compte 3159 0029 31 2152501314 amb el vostre nom i enviar un correu de confirmació a elbarranc@elbarranc.net abans del dia 9 d'abril.
Algemesí és una ciutat vital i moderna que manté un arrelat respecte per les seues tradicions més ancestrals que ha conservat al llarg dels segles. És una de les poques ciutats d’Espanya que pot mostrar amb orgull un PATRIMONI CULTURAL IMMATERIAL DE LA HUMANITAT declarat per la UNESCO: la
Festa de la Mare de Déu de la Salut, que es reviu als nostres carrers cada 7 i 8 de setembre.
En la nostra visita Algemesí, a més d’un recorregut pels seus carrers, visitarem dos dels elements patrimonials més significatius de la ciutat i els dos relacionats amb la declaració de la UNESCO: La Basílica de Sant Jaume i el Convent de Sant Vicent, seu del Museu Valencià de la Festa.
Museu Valencià de la Festa: situat al Convent de Sant Vicent, edifici renaixentista construït pels dominics en 1590. Entre les seues exposicions destaquen les dedicades a les dos festes més significatives: La Mare de Déu de la Salut i la Setmana de Bous.
Des del Museu s'inicia una ruta pel conjunt monumental i artístic d'Algemesí; un recorregut per la vila del segle XVIII; Cases i llocs d'interès amb construccions des del segle XV fins al XX. La ruta discorre pels recursos culturals i turístics més importants i representatius de la ciutat entre els quals destaquen:
• Les construccions Renaixentistes, Barroques, Neo-gòtiques, Neoclàssiques, eclecticistes i modernistes dels carrers Muntanya, València, Berca, Capella, Molí, Nou del Convent.
domingo, 10 de marzo de 2013
Teatre a l'Auditori de Paiporta
Teatre a l'Auditori de Paiporta
Després de la calçotada acudirem al teatre. Auditori de Paiporta
L'esglai Teatre: Còmplices
Dissabte 9 de març 20:00 hores
Auditori de Paiporta
CÒMPLICES
L'Esglai Teatre
Dos amigues, dos veïnes, quatre dones vinculades per la presència de dos hòmens absents i moltes preguntes per respondre ... interrogants ; que més aviat són els punts suspensius d'este embolic d'històries entrellaçades amb un més que improbable final feliç.
Preu 6 euros
Més informació en. www.elbarranc.net
Presentació nº 9 "Sense el rellotge" i Conferència El llenguatge de les campanes
Presentació nº 9 "Sense el rellotge" i Conferència El llenguatge de les campanes
Dia 22 de febrer
Sala conferències Auditori de Paiporta
20:30 hores
El llenguatge de les campanes. Una conferència a càrrec d’Eliseu Martínez Roig, campaner i col·laborador de Sense el rellotge.
Aprofitarem per a presentar el núm. 9 de la revista: Es fa saber a Paiporta... .
Tindrem també amb nosaltres a Beatriz Jímenez, periodista entrevistada en aquest número d'hivern.
20’30 Sala conferències de l’Auditori de Paiporta
Més informació en la nostra pàgina: www.elbarranc.net
jueves, 14 de febrero de 2013
Campanya de Voluntariat pel Valencià
Benvolguts senyors,
Benvolgudes senyores,
volem comunicar-vos que a partir de hui l’Ajuntament de Paiporta té la intenció d’encetar de nou la Campanya del “Voluntariat pel valencià” per al proper any 2013, i ens agradaria que vostès donaren la máxima difusió possible d’aquesta iniciativa. Per a qualsevol consulta poseu–vos en contacte amb l’Agència de Promoció del Valencià que està situada a la planta baixa de l’Ajuntament en horari de 9 a 14h, també podeu telefonar o bé podeu enviar un correu electrònic a:
Antonia Tárraga Giménez
voluntariatpelvalencia@paiporta.es
96 397 12 22 ext.308
www.paiporta.es
Moltes gràcies.
Atentament,
Suscribirse a:
Entradas (Atom)