miércoles, 2 de marzo de 2011

L'ALCALDE VICENTE IBOR CONTÍNUA EL SEU BOICOT A LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ A PAIPORTA



• L'alcalde de Paiporta, Vicente Ibor, impedeix a Compromís la realització d'una activitat per l'educació infantil

Compromís per Paiporta denuncia el continu boicot i censura que estan patint per part del govern popular de l'alcalde Ibor. Aquesta setmana s'han trobat amb la negativa de l'Ajuntament per a la realització d'una activitat de contacontes que tenien programada dins de la campanya “Compromís per l’educació infantil de 0 a 3 anys”.


Tot i que la versió oficial per la qual els han negat la utilització de l’Auditori Municipal és “per haver sobrepassat el conserge el còmput d'hores setmanal”, Compromís tenia contrastada la disponibilitat de l’Auditori amb el tècnic responsable de cultura que els va assegurar que no hi havia cap problema, però a una setmana de l'acte i amb tot organitzat se'ls ha comunicat que el contacontes no pot realitzar-se.

Aquesta negativa del PP de Paiporta a que es realitzen activitats programades pels que no poden controlar no és nova, ja que s'uneix a la prohibició de fa poc més d'un mes de l'alcalde al grup municipal de col•locar unes pancartes “si no presentaven prèviament el lema de les mateixes”, en un exercici de censura prèvia més pròpia de temps passats i, pel que sembla, enyorats per la dreta del municipi.
A més consideren “una gran irresponsabilitat i incompetència” el fet que “l’Auditori Municipal romanga un diumenge tancat per no dotar-ho de personal suficient” i afegeixen “aquesta és la importància que el que es postula de nou a alcalde de Paiporta dóna a la Cultura”.


Tancament dels espais en la xarxa social Facebook

Aquesta mateixa setmana, Compromís per Paiporta també denunciava que els seus espais en la xarxa social Facebook de la coalició Compromís i del Bloc de Paiporta havien sigut eliminats per un atac “desconegut”. Tots dos perfils eren una font d'informació i divulgació diària per a més de 2.000 seguidors que tenien una visió de l'activitat política molt diferent de les “excel•lències” que presenta el PP local, en particular els vídeos dels plens han sigut els que major expectativa han causat entre els amics de la formació.

Des de Compromís suposen que aquests atacs a la llibertat d'expressió no estan relacionats amb la decisió de l'alcalde Ibor de cercenar la llibertat d'expressió i acció en el municipi dels diferents partits polítics, però sí podrien emmarcar-se en una campanya d'assetjament i intent d'enderrocament de tots aquells que, en el paper democràtic que les urnes han determinat, qüestionen l'exercici del poder i les decisions preses pel PP de Ibor.

Així, Isabel Martín ha qualificat el tancament d'aquests espais com “un senyal inequívoc del bon treball que estem fent i de que la dreta de Paiporta té por al fet que els ciutadans estiguen informats”.

1 comentario: