miércoles, 6 de octubre de 2010

Diumenge, 17 d'octubre: de Paiporta a L’Albufera amb bicicleta.


Diumenge, 17 d'octubre: de Paiporta a L’Albufera amb bicicleta.

Punt de concentració de l’excursió: Plaça de Soliera a les 9’30h.

L’excursió té un gran atractiu paisatgístic i alhora simbòlic per a la nostra associació. Si ens diem “El Barranc” és com a tribut al barranc del Poyo que travessa Paiporta i arriba a l’Albufera, i com a reivindicació que volem aquest barranc net i viu. És precisament això el que veurem al llarg del recorregut: de quina manera un espai com aquest pot conservar-se i recuperar-se de manera fantàstica (Tancat de la Pipa) o, pel contrari ofegar en formigó el seu ecosistema (pas per Catarroja). Siga com siga, la marjal (a la qual li hauran segat ja l'arròs quan nosaltres hi passarem) i el llac de l’Albufera sempre són bonics de recórrer, i també comprovar que prop que estan de casa, a mitja hora de pedalada per camins rurals.

Atractius: Recorregut al costat del barranc fins a la seua desembocadura passant per Massanassa, Catarroja i els camps d’arròs acabats de segar; visita al Tancat de la Pipa (No deixeu de consultar el seu web abans del dia (www.tancatdelapipa.net) , visita al port de Catarroja i passeig en barca per l’Albufera fins a la Mata de Fang en un moment especialment viu per a l’avifauna.

Tota la informació la teniu a la nostra pàgina web:

www.elbarranc.net



Dades tècniques

Distància total : 23 Km.

Programa:

· Pedalada fins al Tancat de la Pipa.

· Esmorzar

· 11h. Recorregut guiat a la reserva integral del Tancat de la Pipa.

· 12’30 h. Recorregut en barca per l’Albufera fins a la Mata de Fang.

· 13’30h. Tornada a les bicicletes

· 14h. Dinar d’entrepà al Port de Catarroja.

· 16h. Tornada a Paiporta


Si ho considereu podeu tornar a Paiporta abans de dinar per mitjans propis

Si voleu dinar de taula al Port de Catarroja hi ha un parell de restaurants on es pot reservar: Casa Baina (96 126 18 91) o El restaurant La primitiva (www.restaurantelaprimitiva.es );

Cal:
• portar esmorzar, entrepà de dinar i beguda.

• 5€ per a pagar la barca per l’Albufera

• Bicicleta en bon estat i càmera de recanvi

• Casc i protecció solar

• Aconsellables prismàtics i càmera de fotos

• Aconsellables sabatilles de goma per a passar un gual.

Així doncs, poseu a punt les vostres bicicletes i apunteu-vos. L’excursió no és difícil. Únicament potser haurem de salvar un gual amb aigua (en la nostra època de pluges) travessant el mateix llit del barranc .

L’excursió recorre camins poc transitats, fugint al màxim de carreteres amb vehicles de motor de pas constant. Però no podem evitar-los si passen. Per això vos recomanem que rellegiu el Decàleg de l’ús segur de la bici, que trobareu al web i en el nº 4 de la nostra revista Sense el rellotge, dedicada a la bicicleta.

Inscripció

Inscripció per correu electrònic: elbarranc@elbarranc.net
o comunicant-ho a qualsevol dels associats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario